Kunst og videospil

© Char Davies, installation view, Ephémère,1998, Australian Centre for the Moving Image, 2003
© Char Davies, installation view, Ephémère,1998, Australian Centre for the Moving Image, 2003
  • Char Davies

Flere og flere billedkunstnere begynder at interessere sig for og arbejde med Virtual Reality, ligesom også stadig flere anvender eller approprierer elementer fra computerspil – eller omvendt designer elementer til computerspil. I samarbejde med DGI-byens kulturafdeling og Klassefilm ApS vil vi udvikle en udstilling om kunst og videospil, hvor kunsten er centrum. Vi vil undersøge hvordan billedkunstnere arbejder med de nye teknologier og hvilke betydninger disse har for udviklingen af nye billedkunstneriske praksisformer.

Samtidig vil det blive en udstilling som lægger vægt på publikumsinddragelse, og hvor man som udstillingsgæst i høj grad kan være med – ja, faktisk gerne skal interagere med værkerne for at få noget ud af udstillingen. Kunst og videospil vil blive kurateret i faglig dialog med et fagligt råd og vist i både Øksnehallen og i Fotografisk Centers udstillingslokaler. På Fotografisk Center vil vi præsentere det ikoniske VR-værk Osmose (1995) af Char Davies i en totalinstallatorisk iscenesættelse.

Udstillingen er gjort muligt ved støtte fra: Københavns Kommune, Statens Kunstfond, DGI Byen, DJ:Fotograferne & Husted Vin.

  • Køebnhavn Kommune logo
  • Statens Kunstfond logo
  • Logo for Dgi Byen
  • Logo for DJ:Fotograferne