Marte Aas

Marte Aas

Marte Aas er en norsk fotograf og videokunstner, som arbejder med mennesker, landskaber, by- og boligmiljøer. I sine billeder afsøger hun rumlige strukturer, og hvordan vi er tilstede i dem samt de zoner, der hverken er natur eller kultur, men en slags grænseområder. Hun er interesseret i rekreative områder og ser landskabet som en forestilling, hvor både sociale og subjektive identiteter er konstrueret.

Om sine videoarbejder skriver hun selv: ” Videoerne er meget ofte ligesom levende stillbilleder og har at gøre med begrebet tid, spørgsmålstegn ved vores traditionelle opfattelse af tid og vores erfaring fra fortiden, nutiden og fremtiden.

Videoerne arbejde dermed som en visualisering af tid som en ideologisk konstruktion.” Således griber denne udstilling tilbage til årstemaet for 2017, og kan ses som en behandlende både tid og identitet, som er overskriften for 2018 udstillinger. Marte Aas har aldrig tidligere udstillet i Danmark. Det er tanken at hun både skal vise nogle ældre værker samt udvikle et helt nyt projekt i dialog med Fotografisk Center.

Udstillingen er gjort muligt ved støtte fra: Københavns Kommune, Statens Kunstfond, DGI Byen, DJ:Fotograferne & Husted Vin.

  • Logo for DJ:Fotograferne
  • Køebnhavn Kommune logo
  • Logo for DGI Byen
  • Logo for Husted Vin