Events

Fotografisk Center afholder hver måned en række events, der på den ene eller anden måde relaterer sig til fotografi. Vores events er ofte i forbindelse med de aktuelle udstillinger, men vi afholder også forestillinger, filmvisninger, performances og koncerter i samarbejde med andre aktører.

 

 

Skiltefotosafari i Kødbyen
26.04 - 22.05

Skiltefotosafari i Kødbyen

Udstillingsperiode: 26. april - 22. maj

I samarbejde med Billedskolen i Tvillingehallen og underviser Ursula Kruhøffer viser Fotografisk Center udstillingen Skiltefotosafari i Kødbyen. Udstillingen består af polaroid-fotos taget af tre hold fra Billedskolen (1.-3. klasse). Udstillingen er en del af tre workshops afholdt med kunstner Olof Olsson i Fotografisk Center i forbindelse med vores aktuelle udstilling Lomholt vs Olsson: Fotografi – mellem undersøgelse og poesi. Elevernes værker trækker tråde til Olssons omfattende værkserie The Signs (1999-2022), der består af fotografier af skilte fra Olssons mange rejser rundt i Europa. Eleverne fra Billedskolen har været på tur rundt i Kødbyen for at indfange områdets særlige skilte og visuelle kultur. Udstillingen kan opleves i perioden 26. april - 22. maj i Fotografisk Center. Projektet er støttet af Vesterbro Lokaludvalg.   

Læs mere om projektet og om Billedskolen i Tvillingehallen her: https://www.billedskolen.kk.dk/aktivitet/partnerskabs-projekter/skiltefotosafari-i-koedbyen/

Indgang ved Lomholt vs Olsson: Fotografi – mellem undersøgelse og poesi 
05.05.22

Artist Talk + Boglancering: 'Niels Lomholt: Exchangeable Photo'

Torsdag den 5. maj kl. 17-18 afholdes en artist talk med kunstnerne Niels Lomholt (DK) og Olof Olsson (DK/SE/NL). Talken vil omhandle den aktuelle udstilling Lomholt vs Olsson: Fotografi – mellem undersøgelse og poesi og kunstnernes værker. Talken modereres af Charlotte Præstegaard Schwartz, fotokurator ved Det Kongelige Bibliotek. Talken afholdes på dansk. Efter talken afholdes boglancering for monografien: Niels Lomholt: Exchangeable Photo.

Torsdag den 5. maj kl. 18:30-20 afholdes boglancering for monografien: Niels Lomholt: Exchangeable Photo. Boglanceringen ligger i forlængelse af artist talken med Niels Lomholt og Olof Olsson samme dag fra kl. 17-18.
Monografien indkredser de fotografiske værker som udgør en central del af Niels Lomholts (f. 1943) karriere fra ”Kop”-fotografierne (1964) til Formular- og Cinema-projekterne (2009-2021) med artikler, fortællinger og nedslag omkring centrale temaer som f.eks. identitet, netværk, roller i sociale, psykologiske og politiske forklædninger, samt undersøgelser af kunstens materialer og forløb. Niels Lomholts brug af kameraet afspejler fotografiets brug i kunsten siden 1960’erne, heri ligger bogens centrale ærinde: en diskussion af en udvidet brug af fotografiet som del af et kunstnerisk undersøgelsesfelt. Gennem fotografiet åbnes vinduer mod Pop- og Konceptkunst, Mail Art og den postmoderne kunsts undersøgelse af billedet som virkelighed og virkeligheden som billedskabt. Bogen er redigeret af Helene Lomholt, med tekstbidrag af Sanne Kofod Olsen, Peter van der Meijden og Oliver Wiant Rømer Holme.

Læs mere om eventet her.

FotobogsFusion: Fotografisk Center og Thiemers Magasin
13.05.22

FotobogsFusion: Fotografisk Center og Thiemers Magasin Den 13.-15. maj rykker Fotografisk Centers Boghandel ind i Thiemers Magasins lokaler! Her vil være salg af både nye og gamle fotobøger og der vil samtidig være et bredt udvalg af bøger til nedsatte udsalgspriser. Det endelige program følger snarest.

Læs mere her.

19.05.22

PERFORMANCE:
Torsdag den 19. maj kl. 19-21:30 afholdes performancen: Driving the Doubst away, af kunstner Olof Olsson i Fotografisk Center. Driving the Doubts Away fortæller historien om, hvordan Olof begynder at studere filosofi for at prøve at finde ud af meningen med livet. Men at studere filosofi gør Olof forvirret, og Olof kommer i tvivl om verden faktisk eksisterer. Så Olof dropper filosofien og begynder at fotografere for at prøve at bevise, at der er noget derude. Til slut havner Olof på et kunstakademi, hvor han bliver forvirret over nutidskunst. Driving the Doubts Away er en fortsættelse, eller muligvis en prequel, til den roste Driving the Blues Away. Se infocomedy.com for mere info. Performancen vil blive afholdt på engelsk.

Læs mere om eventet her.

Arkiv

07.04.22

Oplæg: ”Hjemsøgt litteratur i Kina” ved professor emerita Anne Wedell-Wedellsborg

 

28.03.-09.04.22.

I samarbejde med Nydanskeren Jimbuts Kulturforening vises forestillingen REN HANG IN PEACE (R.H.I.P.) på Fotografisk Center udenfor vores åbningstider.

31.03.22

Visning af dokumentarfilmen "I've Got A Little Problem"(2017) af Ximing Zhang (CHN)