Fotografiets Magt, Betydning & Sandhedsværdi Anno 2018 - sandhed, sanselighed og kritiske evner

Debat
Tid:

Visionssalon

Fotografisk Center d. 4. oktober kl. 17 – 18.30
Læs mere her
https://indd.adobe.com/view/ab2f00d6-775c-4a14-b9ec-a87c748e148e

Bikubenfonden og Fotobiennalen 2018 inviterer til Visionssalon i Fotografisk Center.

Visionssaloner er Bikubenfondens debatformat på billedkunstområdet og torsdag d. 4. oktober skal det handle om fotografi.

Fotografiet er et medie under forvandling. Bevægelser fra analogt til digitalt har kastet fotografiet ud i en form for værdikrise, hvor mediet ikke længere er garant for billedets troværdighed. I dag er det fotografiske billede oftere i flow mellem forskellige platforme frem for fikseret i en fast form som print eller trykt billede. Forskydninger i opfattelsen af fotografiets sandhedsværdi har rykket ved den måde, som vi
i dag forstår og bruger fotografi på.

Men hvilke betydninger og udfordringer har det på den lange bane? I forhold til samfundet, individet og på et mediemæssigt plan? Hvad sker der med vores kritiske evner og forestillinger om fotografiets relevans i en verden, hvor fotografiet autenticitet står for skud? Og hvad betyder det for opfattelsen af kunstfotografiet?

Det vil aftenens Visionssalon debattere nærmere.

Visionssalonens panel består denne aften af:
AVPD - dansk kunstnerduo bestående af Aslak Vibæk (f. 1974) og Peter Døssing (f. 1974). Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og har været aktive som AVPD siden 1997. Nicolai Howalt, fotograf. Lina Hashim, billedkunstner, studerende ved Det Kgl. Danske Kunstakademi. Sigrid Nygaard, fotochef Dagbladet Information. Moderator Torben Sangild, Cand.mag. i filosofi og moderne kultur, kunstanmelder og forfatter. Desuden skribent på Kunsten.nu og Zetland.

Der er fri entré, men billetbestilling er nødvendig via Politiken Plus
https://politiken.dk/plus/arrangementer/debatogforedrag/visionssalon-fo…

  • Logo Bikuben Fonden