Mirror Therapy

  • Marie Kølbæk Iversen

Med sin totalinstallation Mirror Therapy afsøger Marie Kølbæk Iversen det imperiale spor, der skærer fra Afghanistan i øst til Europa i vest; fra renæssancens kunst til nutidens storpolitik. Ledemotivet for værket er den afghanske bjergart lapis lazuli, der i århundreder blev brugt til at fremstille ultramarint pigment. I Kølbæk Iversens værk er stenen imidlertid ikke kværnet til malerstøv, men i stedet skiveskåret og gennemlyst af en række diasapparater. Hvert andet stendias er spejlvendt således at billederne spejler hinanden og tilsammen danner en ny helhed ud af den ituskårne sten. Den sammenføjede række af projektioner oplyser en 15 meter lang skærm.

Udstillingens titel refererer til den neuro-videnskabelige og ergoterapeutiske metode, spejlbehandling, som ved hjælp af spejling kan lindre fantomsmerter i en amputeret eller på anden måde beskadiget krop.
Det er tredje gang, Fotografisk Center udstiller Marie Kølbæk Iversen, og Mirror Therapy er hendes første store soloudstilling i Danmark.

Udstillingen er gjort muligt ved støtte fra: Københavns Kommune, Statens Kunstfond, DGI Byen, DJ:Fotograferne & Husted Vin.