Everything Represents. Nothing Is

©Joseph Beuys
  • Ylva Oglands
  • Hanna Ljunghs
  • Maria Finns

I 2018 ville den svenske filminstruktør Ingmar Bergman være fyldt 100 år. I den anledning har Gävle Konstcentrum i samarbejde med Ingmar Bergman Fonden taget initiativ til en udstilling om Bergmans kunstnerskab. Fotografisk Center har taget del i den kuratoriske proces, hvor der er lagt vægt på at udvælge billedkunstnere, som arbejder med og forholder sig til Bergmans værk og kunstnerskab.

For Bergman hang kunst og liv tæt sammen, og han så kunsten som en refleksion over den menneskelige eksistens. På udstillingen vises værker af en række samtidskunstnere, der forholder sig til Bergmans værk – eksempelvis Ylva Oglands Snöfrid and the Seeing Place, Hanna Ljunghs Vedergällning:, Maria Finns Sommaren efter Monika og evt. Runa Islams How far to Fårö og Joseph Beuys The Silence samt klip og rekvisitter fra Bergmans film. Udstillingstitlen er hentet fra Bergmanfilmen Efter Repetitionen fra 1983.

Udstillingen er gjort muligt ved støtte fra: Københavns Kommune, Statens Kunstfond, DGI Byen, DJ:Fotograferne & Husted Vin.