Joakim Eskildsen: Home Works

Fra serien Home Works, 2005 – (fortløbende)
  • Joakim Eskildsen

Home Works er titlen på den internationalt anerkendte kunstner Joakim Eskildsens mangeårige og omfattende projekt, som han startede på i 2005, og som han fortsat arbejder på i dag. Udstillingen Joakim Eskildsen: Home Works er den første store præsentation af Home Works i Danmark og internationalt.

Eskildsen arbejder i krydsfeltet mellem kunst og dokumentarisme med en unik sans for lys, farve og komposition, der ofte fremkalder en malerisk stemning i hans værker, og som har gjort hans værkpraksis kendt internationalt. Han har ofte skildret mennesker og deres levevilkår, som han har lært at kende igennem længere ophold og rejser til Cuba, USA og en lang række lande i Europa. Gennem syv år rejste Eskildsen og forfatteren Cia Rinne rundt i verden og skildrede romaernes levevilkår og kultur, der blev til det omfattende værk The Roma Journeys (2000-2006), som på intim og poetisk vis skildrer den største minoritet i Europa.

Efter Eskildsen fik børn vendte han kameralinsen mod sit eget liv med projektet Home Works, hvor han har skildret familiens forskellige hjem, hans børns opvækst samt årstiderne og tidens gang. Home Works berører og udforsker på sanselig vis almene og universelle spørgsmål om hjem, menneskets eksistens og om livets skønhed og forgængelighed. Udstillingen vil udfolde Home Works kronologisk gennem forskellige kapitler baseret på familiens forskellige hjem og vil berøre tematikker og nedslag i det omfattende værk, som fx årstider og barndom. Herigennem vil udstillingen belyse projektets mangefacetterede karakter og den særlige tidslighed, som er forbundet med menneskets udvikling samt livet og naturens cyklus.

Om kunstneren
Joakim Eskildsen (født 1971) er udlært hos hoffotograf Rigmor Mydtskov og er uddannet fra Aalto Universitetet i Helsinki. Eskildsen har udstillet bredt nationalt og internationalt, bl.a. i Den Sorte Diamant, Det Kongelige Bibliotek, i 2016 og senest i 2022 på National Museum of Contemporary Art Lisbon og Abbaye de Jumièges, Frankrig. Han har desuden udført opgaver for bl.a. The New Yorker, The New York Times og Time Magazine.

Udstillingen er støttet af Statens Kunstfond, Politiken-Fonden, Grosserer L. F. Foghts Fond og Augustinus Fonden.

Foto: Joakim Eskildsen, fra serien Home Works,
 2005 – (fortløbende)

Udstillingen er gjort muligt ved støtte fra: Københavns Kommune, Statens Kunstfond, DGI Byen, Politiken-Fonden, Grosserer L. F. Foghts Fond og Augustinus Fonden.

  • Køebnhavn Kommune logo
  • Statens Kunstfond logo
  • Logo for Dgi Byen
  • Logo for the Politiken-Fonden
  • Augustinus Fonden logo
  • Grosserer L. F. Foghts Fond logo