Lomholt vs Olsson: Fotografi – mellem undersøgelse og poesi

Biels Lomholt, Gentle Tourism Berlin, 1982
  • Niels Lomholt
  • Olof Olsson

Lomholt vs Olsson: Fotografi – mellem undersøgelse og poesi er en dialogudstilling, som tager afsæt i både ældre og nyere værker af kunstnerne Niels Lomholt og Olof Olsson. Fotografiet er essentielt for begge kunstnere, men på forskellige måder, hvilket også afspejles i udstillingstitlens vs (versus). Mens Lomholt anvender fotografiet som afsæt for dialog og udveksling på tværs af landegrænser og på tværs af medier som tekst og billede, er det centrale for Olsson snarere selve fotografiet som medie og dets poetiske og dokumentariske evne til at indfange øjeblikket og afbilde verden.

På trods af deres forskellige tilgange til at arbejde med fotografiet, er et fælles udgangspunkt for de to kunstnere, at de arbejder med undersøgelsen som metode. Lomholt og Olsson studerer den verden, der omgiver os, og som vi er en uundgåelig del af. De afdækker og undersøger ofte magten og kapitalismens strukturer og symboler i deres værker. At rejse er et andet fællestræk ved Lomholt og Olssons praksis. Flere af deres værker tager udgangspunkt i rejser gennem Europas politiske og historiske landskaber, hvor fænomener som turisme og forbrugskultur undersøges. Udstillingen præsenterer værker fra 1960’erne og op til i dag, og giver således også et unikt indblik i samfundsudviklingen og tidsånden i Europa i denne periode.

I forbindelse med udstillingen vil Niels Lomholt udgive en monografi i samarbejde med billedkunstner og kunsthistoriker Helene Lomholt og med tekster af bl.a. Sanne Kofod Olsen, Peter van der Meijden og Oliver Wiant Rømer Holme.

Udstillingen er gjort muligt ved støtte fra: Københavns Kommune, Statens Kunstfond, DGI Byen, DJ:Fotograferne & Det Obelske Familiefond.

  • Køebnhavn Kommune logo
  • Statens Kunstfond logo
  • Logo for Dgi Byen
  • Logo for DJ:Fotograferne
  • The Obelske Familiefond logo i negativ
  • logo for Vesterbro lokaludvalg