Nikolaj Bendix Skyum Larsen: End of Dreams

På Nikolaj Bendix Skyum Larsens udstilling End of Dreams vises video sammen med skulpturer, fotos og fotogravure. I en årerække har Skyum Larsen undersøgt spørgsmål og farer, der er forbundet med immigration. Hans seneste projekt - End of Dreams - er en ode til de mange liv, der er gået tabt af dem, der har forsøgt at krydse Middelhavet for at nå Europa -og fred!

I 2014 begyndte Skyum Larsen sit arbejde ved at nedsænke 48 beton-lærreds skulpturer, der mimer ligposer, ud for Pizzo Calabro i Syditalien. Planen var, langsomt, at lade skulpturerne, erhverve en patina af havets organismer, hvorefter de skulle bjerges og udstilles som en skulpturel installation. Under skulpturenes nedsænkelse udbrød en voldsom storm, der hærgede den tømmerflåde, som holdte skulpturerne på plads, og de blev spredt ud over havbunden og på nærliggende strande. Naturens pludselige indblandingen i projektet bragte processen med værkets produktion tættere på den oprindelige idé og de traumer, farer og følelser at tab, som Larsen oprindeligt forsøgte at udtrykke, og som immigranter befinder sig i, hvilket bidrog til en endnu mere kraftfuld og autentisk fortælling. Efter stormen hyrede Skyum Larsen dykkere til at indsamle og filme alle de dele og skulpturer, der kunne findes. Og det er nu dette materiale, som danner udgangspunkt for installationen.

Nikolaj Bendix Skyum Larsens værker om migration omfatter b.la. Promised Land (2011-2013), Reflections from Meriç (2013) og End of Season (2014). End of Dreams har med stor succes, tidligere været vist på SALT-Galata i Istanbul.

Få mere information om kunstneren på www.nbsl.info

Udstillingen er gjort muligt ved støtte fra: Politiken-Fonden, Black Dog Publishing, Københavns Kommune, Statens Kunstfond, DGI Byen, DJ:Fotograferne & Husted Vin.