Tine Bek: This Ship is Unsinkable

© Tine Bek
  • TIne Bek

Udstillingen vil præsentere den første institutionelle soloudstilling i Danmark med den danske kunstner Tine Bek. I sine værker udforsker Bek forskellige former, materialer og deres hierarkiske status i verden gennem fotografi. Et centralt spørgsmål i hendes praksis er: hvad vil det sige at have form?

Beks værker er ofte en blanding af stilleben, fundne objekter og skulpturelle former, der alle formidler en taktilitet og sanselighed, som er visuelt dragende og tiltrækkende, og som appellerer til menneskets instinktive lyst til at røre. Fælles for hendes motivkreds er, at formerne eller materialiteterne flyder over, smuldrer eller buler – ukontrollerede, barokke former, der leder tankerne hen på, hvordan materialer og ting indgår i et hierarki og en struktur, hvor noget materiale er mere værd end andet, fx marmor, sten, plastik.

Bek blev i 2021 hædret med den prestigefyldte pris Hasselbladfondens Photo Book Grant 2021 til udgivelsen af fotobogen The Vulgarity Of Being Three-Dimensional (2022).

Udstillingen er gjort muligt ved støtte fra: Københavns Kommune, Statens Kunstfond, DGI Byen & Augustinus Fonden

  • Statens Kunstfond logo
  • Køebnhavn Kommune logo
  • Logo for Dgi Byen
  • Augustinus Fonden logo